Make Up

Funderar på om jag ska börja göra mina tolkningar till sminksätt som kändisar har och även disneyfigurer :) Någon som skulle vara intresserad? =)

Study time

Idag har jag haft fullt upp, jag har tränat (simmat), var ett tag sen jag simmade nu så det var skönt att sätta igång igen. Sedan var jag på stan en snabbis, fick med mig hem ett snyggt linne som jag lär visa senare :) Sedan på kvällen här har jag lagat mat i två vändor och även pluggat i massor!:) Imorgon är det skola som gäller igen! :)

Imorgon kommer det i alla fall lite fler inlägg:) Vi hörs! :)

/E

Klipptid - Check

Idag har jag bokat tid hos frisören, äntligen! :D Har varit dålig med att tagit mig tid till att ringa, men nu är det fixat och klart i alla fall och på måndag nästa vecka åker saxsarna fram! :) Jag tänker toppa håret och klippa upp det lite (förhoppningvis kommer mitt hår bli lite mer lätthanterat efter det), till det tänker jag skaffa en flikig snedlugg och sedan ska det vara flikit runt hela ansiktet så att det blir inramat :) Det blir inga jätteförändringar :) Men jag ser fram emot en liten förändring :D

När man bestämmer vilken frisyr man vill ha så kan man fundera ut vilken ansiktsform man har :) En bra sida att använda för att ta reda på vilken ansiktsform man har är denna: Ansiktsform och här hittar du tips på frisyrer du kan bära beroende på vilken ansiktsform du har: Frisyrer.
Sedan gäller det ju alltid att testa sig fram, vad man trivs i och vad som man själv tycker att man passar i:) Vi alla är olika :) Och det viktigaste är att frisyren känns rätt för dig :) 


/E

Smycke

Igår så fick jag ett underbart smycke av min älskling, han vet precis vad jag gillar :) Jag älskar att sjunga och jag älskar musik överhuvudtaget så därför passar detta smycke mig precis :) Sångfågel som jag är :D

Smycke

Jag älskar när han gör spontana grejor och bara ger mig en liten present någon gång ibland utan någon som helst anledning så romantiskt och gulligt! :) <3

/E

Spring Make Up

Till den våriga outfiten som jag bar igår hade jag denna skuggning :)

Spring Make Up

Make Up made by Me.

/E

Spring outfit

Igår hade vi tjejkväll här hemma :) Jag bar en vårig och vardaglig outfit :) Den är iaf lite söt :) Funkar jättebra med ett skärp i midjan också :)

Spring outfit

/E

Fezt

Outfit från helgens fest :)

Klänning

Sorry för dålig bildkvalité:)

/E

Party Make Up

Var på fest i fredags och då bar jag denna Make Up. Det är kul att gå på fest och kunna överdriva sin sminkning lite :)
Make Up
Make Up made by Me.

Vad tycker ni?



Inspirerades av denna video:


Hon är så grym:)

/E

Dödssynden

Lånat en bok av Linnea, en klassiker som heter dödssynden kanske mer känd under sin orginaltitel "To Kill a Mockingbird". Jag har läst denna bok tidigare på engelska när jag gick på gymnasiet men kommer ärligt inte ihåg så mycket av den så jag passade på att låna den av Linnea som nyligen köpt den :) En bokrecension kommer upp senare om den :)

bok

Någon som läst denna bok? Vad tycker ni om den?


/E

Estelle Silvia Ewa Mary

Nu är prinsessans namn offentligt, hon heter Estelle Silvia Ewa Mary och är Hertiginnan av Östergötland. Hennes tilltalsnamn blev Estelle, alltså Prinsessan Estelle. Tydligen är hon även väldigt lik Kronprinssesan Victoria. En lycklig dag vill jag säga för Kronprinsessan och Prins Daniel :) och även för svenska folket enligt min åsikt :) Jag tycker att namnet var oväntat men gulligt och fint:) Och det var ändå kul att det var något oväntat:)

Vad tycker ni om namnen som valts? :)


Fakta om namnet Estelle:

"Kvinnonamnet Estelle är ett franskt namn som motsvara det latinska Stella som betyder "stjärna"." (källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Estelle). Detta passar ju en prinsessa perfekt och jag tror säkert att hon kommer att leva upp till sitt namn, hon är ju född till stjärna :)

En prinsessa är född

Idag är dagen då Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel fick en liten dotter :-) ännu har inget namn kommit ut, men roligt för dem tycker jag, att de har fått en frisk tjej :-) det är roligt att en ny liten prinsessa har kommit till världen :-)

Make Up

En orange skuggning på Linnea.

Make Up


Make Up made by me.

Spadag

Jag och Linnea har haft lite hemmaspa. Fick en fuktkräm från rosenserien av Edvin i helgen och en lermask av hans mamma från samma märke.

Spa


/E

Dagens lunch

food

Lax, broccoli och sås :)

/E

Komplementfärger

Fick en fråga tidigare om komplementfärger. Vad man passar i om man ha blågrå ögonfärg. Så tänkte berätta hur man gör för att bestämma vilken komplementfärg man har. Man tittar på en Färgpalett < - - - som denna. Sedan går man till de färger som liknar mest sin egna färgskala och sedan går man till motsatta sidan och där är dina komplementfärger. Med andra ord har någon som har blåa ögon lite orangea toner som komplementfärger.
Sedan betyder inte detta att den som har blåa ögon passar som allra bäst i orangea skuggor, man lär experimentera sig fram, se vad som fungerar med ens hudton och vad man själv känner sig bekväm i :) Komplementfärger innebär bara att den lyfter fram din ögonfärg mer, så att de poppar fram.

Hoppas ni förstår vad jag menar. Men att välja vad man passar i gör man genom att testa sig fram :)

Ha en bra dag! :)

/E  

Make Up like Pocahontas

På tal om disney, så finns det ett antal tutorials med sminkningar som är inspirerade ifrån disney. Denna tjej (som jag visat tidigare) är helt grym på sminkningar och hon har även sminkat sig som Pocahontas - kanske något att ta inspiration av inför en eventuell maskerad eller barnkalas ;D




Jag funderar på om jag ska börja göra lite sminkningar som är inspirerade från disney eller skådisar. Vad tror ni, skulle ni vara intresserad av det? Av min tolkning?

/E

Färger i en vind

När jag var liten älskade jag disneyfilmer (still do). Jag och Linnea tittade nyss på Pocahontas, det var så längesedaen jag såg den. Låten färger i en vind är en av mina favoritlåtar när det gäller Disney. 




Har ni någon favoritlåt och favoritfilm i Disney?

/E

Nu är det vår

Man vet att det är vår när man hör fåglarnas kvitter.
Man vet att det är vår när alla går ut med ett lättare lager med kläder.
Man vet att det är vår när tuplaner och påskliljor dyker upp i människors hem.
Man vet att det är vår när allt fler börjar bära solglasögon.
Man vet att det är vår när man står vid busshållsplatsen och solen skiner så mycket att man inte ens har något emot att få vänta på bussen i tio minuter.

Okej det kanske inte är vår ännu, men vårkänslorna har definitivt börjat dyka upp! :)


Eller vad säger ni? :D Jag längtar så till våren och idag var det iaf flera plusgrader och solen strålade och jag hade inget emot att stå och vänta på bussen! ;D

/E

Purple eye shadow

Det finns olika sätt att sminka sig på. På denna bild har jag valt att använda mig av en ljuslila skugga över hela ögonlocket och sedan en mörkare lila endast i globlinjen. Olika sminksätt, passar olika typer av ögon och ansiktsdrag :)

Eye shadow
Tyvärr blev det inte så bra kvalite på bilden. Ska visa denna typ av sminkning andra gånger också :)

/E

Brown eye shadow

Här kommer en tydligare bild på en rätt naturlig sminkning. Man kan även använda sig av ljusare toner i brunt, som ser ännu mer naturligt ut.

eye shadow

/E

Träningsvärk

Idag dansade jag först ragga/dancehall medel och sedan ragga/dancehall avancerad 1. Missade förra söndagens danspass så hade lite att ta igen. Det nya som vi lade på under medelpasset satte sig ganska bra till slut och var riktigt roligt, det är en rolig dans :) Det andra danspasset i avancerad 1 var  däremot svårare (inte så konstigt heller kanske) där måste jag öva en hel del! :) Men dansen där är också grym, och roligt var det så klart! :D Jag har övat lite på båda danserna nu när jag kommit hem och även kört lite styrka, kommer ha träningsvärk imorgon ;) Hade redan lite träningsvärk i armarna sen tidigare i veckan :) Men det är så det ska vara!:)
Vi hörs senare! :)
/E

Linnea

Umgås med Linnea, vi har varit till ica maxi och handlat lite mjölk till kaffet hehe. Snart ska vi köra lite benböj, zumba och armhävningar och andra armövningar och bålövningar så att vi blir starka och fit hehe. Det är viktigt att träna :)

Det kommer fler inlägg ikväll! :)

Ha det så bra! :)

/

Omöjlig Kärlek

Jag och Linnea tittar lite på barnkanalen. Vi ser på en tecknad serie om en snögubbe som blir förälskad i en vedspis. Snacka om omöjlig kärlek. När han såg på henne (vedspisen) tyckte han sig känna hur hans hjärta smälte. En dag smälte han bort och vedspisens eld hade svårt att brinna på grund av förlusten. Gulligt tycker vi hehe. 


/E 

Time flies

Tiden bara flyger iväg, upptäckte idag att snart är det mars! Jag har en present jag som jag ska göra som måste bli klar till mars, så nu måste jag sätta fart! :) Underbart att det snart är mars dock, snart är det vår också! :) Underbart! Riktigt längtar till påsk och vår! :D Och sommar of course! :D Fast vintern har också sin charm. :)

Make Up and Beauty

Makeup

En naturlig sminkning, passar jättebra till vardags eller om man är ute och äter middag och inte vill ha mycket smink. Tyvärr blev kvaliten på bilden inte så bra, ska försöka göra om denna sminkning någon dag och ta bild i dagsljus :)



Hair
Gårdagens frisyr.

Outfit
Gårdagens outfit.

Tyvärr blev alla bilderna av ganska dålig kvalite:/

/E

Kärlek

Jag hade gjort det lite fint under alla hjärtans dag. Jag och Edvin gick ut och åt en tre rätters middag och sedan begav vi oss hemåt, fikade lite och hade det mysigt och såg på dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta. Edvin hade aldrig sett den förut ;)

dukat

dukat

Blommor
Jag fick även ett par vackra lommor av Edvin, tyvärr så hade de blivit lite molokna under dagen, men det gör inget de var ändå underbara! :D

Ljus

I paketet som ni ser ligga på bordet på de två första bilderna låg detta ljus som jag köpt till Edvin :) Tyckte det var fint och passade i vår lägenhet! :)

Jag tycker att alla hjärtans dag är en härlig dag. Så romantisk. Det är klart att man ska sprida kärlek och lycka varje dag men tycker ändå om att ha en kärlekens dag. Jag har alltid älskat den här dagen :)


/E

Happy valentine's day

I efterskott. Igår gjorde jag små cupcakes till min älskling som jag tänkte visa för er :)

cupcakes
Kärleks cupcakes :D <3

cupcakes

Love cupcakes :D<3

cupcakes
Jag gjorde lite för lite frosting, det räckte inte riktigt till alla, så alla blev inte så fina :) Men de var kul att göra i alla fall :)

Jag hämtade recepten på muffinsarna här:

www.tasteline.com/Recept/Chokladcupcakes

Och recept på frostingen hämtade jag här:

http://www.recept.nu/1.122137/leila_lindholm/bullar/cream_cheese_frosting

Det är bra att göra saker på alla hjärtans dag :)


Grytstek

Just nu håller jag på och gör min första grytstek någonsin. Jag improviserar lite, vi får se hyr det blir hehe. Men det är spännande att testa på olika rätter. Ni får säkerligen se en bild senare :)


Vi hörs! :)

/E

Valentine's day Make Up

Gjorde en Make Up idag som blev inspirerad av alla hjärtans dag.
Make Up
Lekte lite i gimp också så ögat är redigerat och lite sånt :) Tycker att det är roligt att fixa lite :) 

Color
Dessa var de färger jag använde ifrån M.A.C professional palette. Eller glittret längst bort är från make up store och glittret näst längst bort är också ifrån ett annat märke.

/E

Desperata hemmafruar

Idag tar jag det bara lugnt, ska bota min förkylning. Just nu äter jag lite oopsie bröd och dricker kaffe medan jag ser första säsongen av desperate housewives. Mysigt! :) Lite senare kommer det inlägg med lite bilder :)

/E

More tomorrow

Det har varit lite bloggtorka ett tag. Har haft lite dåligt med idéer :) Men imorgon kommer det dyka upp flera inlägg så kika in då! :D

Vi hörs imorgon! :)

/E

Kvällsfika

Ibland är det gott med lite kvällsfika på kvällen. Idag blev det en kopp med te, drack raspberry cream, mums :) När man äter enligt lchf kan man även sakna att äta lite bröd ibland. Så idag bakade jag ett slags bröd :) Oopsie-bröd, dock så blev de mer som tunnbröd än de skulle bli, men det smakade gott i alla fall :) 
Fika
Använde även mina lila stora koppar för första gången, de är så fina :D

/E

Lugn dag

Jag tar det lite lugnt idag. Badat, ätit, läst, myyysigt! :) Sedan blir det lite hårdare tag jag ska springa till och från dansen. Ska faktiskt börja göra det till en vana! :) Imorgon ska jag simma lite, gjorde aldrig det förut i veckan, det blev en springtur istället :)

Vad gör ni en vacker dag som denna?:)

Kommentarer

Förresten det är kul att flera börjat kommentera lite! :) Fortsätt så! :) Alla får gärna lägga in en kommentar lite då och då! :D

/E

Dagen

Idag har jag pluggat, städat lite och fixat mat, jag gick även till ica för att köpa lite mat. Jag har haft fullt upp under dagen. Imorgon ska jag försöka dansa en massa hemma, för att öva inför vår danslektion som vi har till kvällen. Ska även försöka att ordna något inlägg här så klart:)

Tänkte bara uppdatera er lite kort :) Vi hörs imorgon everyone! :)

/E

Need a hair cut

Imorgon tänker jag ringa till min frisör och be om en ny klipptid. Mitt hår är så himla slitet . Jag tror att jag endast ska toppa håret lite och klippa upp det och rama in ansiktet med någon form av lugg. me

Recension - Smink

Köpte nyligen en ny foundation från isadora. Valde isadora för att det var relativt billigt plus att det är kliniskt testat. En av make up stores foundation har länge varit min favoritfoundation för att de har en ljus färg, och jag är väldigt ljus i min hy. Plus att jag tycker att den är lagom täckande och ser naturlig ut. Efter att ha testat isadoras foundation: High Performance, står jag fortfarande fast vid att make up stores foundation passar min hudton bättre. Men jag tycker att isadoras foundation är lagom täckande och ser naturlig ut, även om den är en aning för mörk för min hudton. Isadoras märke är även väldigt billigt och jag anser därmed att den håller bra klass för sitt billiga pris. Det är en foundation jag kommer att använda mycket framöver. Ett väldigt stort plus är även att sminket är kliniskt testat! Och jag vill att mitt smink ska vara kliniskt testat.

foundation
Till vänster har vi en bild på min osminkade hy, som ni ser är den lite rödflammig på vissa ställen. På den högra bilden bär jag isadoras foundation, som ni ser så täcker den mina röda partier.

foundation

Jag använder mig även av isadoras glowstick och deras puder och tycker att dessa fungerar bra.

Jag ger denna foundation betyget 8 av 10.

Någon av er som testat detta smink? Vad tyckte ni?

Colorful Eye shadow

Orange Eye Shadow

Make Up made by Me.

Thaiköttfärs

Dagens middag blev en jättegod thaiköttfärs, mums! :D
mat
Det blev dåligt med inlägg idag, i alla fall. Ska försöka göra fler imorgon :) Imorgon ska jag till skolan på morgonen och sedan blir det en liten simtur! :) Så vi hörs efter det :)

Ha det så bra! :)

/ E

Skolarbete - Tvättid - Jobbansökningar

Idag har jag fullt upp. Måste göra klart lite skolarbete tills ikväll och tvätta mellan 16-19 plus skicka in jobbansäkningar. Skolarbetet är dock snart klart. Så tänkte äta lite nu och skicka in lite jobbansökningar. Sedan måste jag sortera kläder inför tvättandet. Det kanske inte blir så många inlägg idag. Men jag ska försöka hinna med något intressant inlägg hehe. Planerar att kanske göra en recension på en foundation som jag nyligen inhandlat - Vad tycker ni om det? Är ni intresserade av recensioner om smink? Och kanske även andra skönhetsprodukter?

/E

Nails

Det är så härligt att matcha sina naglar med sina accessoarer och outfit. Jag tycker det är roligt att pynta ut naglarna och experimentera lite även om jag inte är så duktig hehe :) Igår målade jag mina tippar blåa för att matcha ögonskugga och halsband som jag använde vid ett photoshoot.

Nails

/E

Eye Pop Make Up

Vissa färger kan framhäva dina ögon mer än andra. För att framhäva dina ögon kan man använda sina komplement färger. För mig som har bruna ögon är blå, lila och så vidare mina komplement färger.
Eye shadow




Eye shadow

Vad säger ni, lyfter blått/turkos fram mina bruna ögon? =)

/E

Color Make Up

Längtar efter sommaren, färger hör till sommaren. Här kommer en eye make up som jag experimenterat med i färgerna gult och grönt.

eye shadow

Make up made by me.

/E

Color Make Up

Jag har bestämt mig för att jag ska experimentera lite med olika färger på ögonskuggor och sedan ska jag lägga upp det här. Igår gjorde jag en liten sminkning med rosa och lila. Inte en kombination jag normalt skulle använda. Det passar mig inte speciellt bra heller kom jag fram till. På mig såg det nästan ut som ett blåöga hehe ;D Men här har ni resultatet:

eye shadow

Make Up made by me.

/E

Essay & Dans

Morgonen har tillbringats med att skriva klart en essay i engelska. Blir väldigt ordblind på min egna text. Och att skriva conclusions är inte lätt. Jag ska be my boyfriend läsa igenom den innan jag skickar in den ikväll. Behövs nog. Jag har även tillbringat lite tid åt att lyssna på ett stycke i en låt som vi ska dansa till i streeten och så har jag försökt dansa lite till den. Är lite förvirrad på en bit av dansen. Men jag lär mig nog idag. Det är riktigt roligt i alla fall, jag tror att koreografin kommer att bli wicked! :D <3 Nu ska jag ta tag i diskberget i köket. Sedan kommer jag
med fler inlägg, som är lite mer intressanta ;D

För att göra diskandet roligare, brukar jag slå på någon bra danslåt och dansa lite! Blir genast mycket roligare! :D Just nu tänker jag dansa till denna:



Ha en bra dag alla! :) Vi hörs senare! :) Och kom ihåg: "Dance like nobody's watching" ;D /E

Choklad och hallon mousse

Idag gjorde jag en choklad mousse till dessert. Den var riktigt god! :) Den lilla söta formen till choklad moussen fick jag av min fina vän Nina (http://snickarpartyt.blogg.se) när jag fyllde år! :) Fick även en söt liten sked till :)

Dessert

Mums! :D

/E

Lista: Film

Filmfrågor

Eftersom Linnea (http://watchandread.blogg.se), i en av kommentarerna idag ville att jag skulle besvara någon av listorna som hon besvarat på sin blogg, så gjorde jag det :) Hoppas ni andra också är intresserade av detta :)


1. Senaste filmen du såg på bio?
Mission impossible 4:)

2. Vilken blir nästa film på bio?
Det vet jag inte faktiskt, kanske Lejonkungen i 3D:) Skulle i alla fall vilja se den, nostalgi :) <3

3. När blir en film för lång?
2 timmar fungerar bra, men blir den upp mot 3 timmar, så måste filmen vara riktigt bra! :D

4. Ser du bara filmer på engelska och svenska?
Ja, det gör jag. Det har hänt att jag slagit över och sett någon film på spanska, italenska, franska, tyska, norska eller danska (Självklart med svenska undertexter). Men jag tror inte jag sett klart någon av dem. Egentligen är det synd att jag inte breddar mer. Någon som vet någon bra utländsk film? =)

5. Vilken film kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA att se?
Svååårt... Kan nog inte komma på någon just nu. Men det finns många filmer jag gillar.

6. Vilken genre är överrepresenterad i din filmhylla, och vilken finns inte alls?
Komedier. Jag är en sucker för komedier. När jag ser på film vill jag skratta och gärna ha en underbar känsla i magen (vid t.ex romantiska komedier). Något som inte existerar alls i min filmhylla är skräckisar. Det är inte min genre. Förstår inte tjusningen i att bli skrämd, men vi alla är olika och tur är väl det! :D

7.Vilka är dina absoluta favoritskådespelare?
Oj, svårt :) Kan skriva ned en kvinnlig och en manlig skådespelare som jag tycker är bra :) Channing Tatum som man kan se i bland annat filmerna Step Up och Dear John är nog en av mina absoluta favoritskådespelare sedan gillar jag även Amanda Seyfried som medverkar i bland annat filmerna Dear John och Letters to Juliet. Men det finns även många andra skådespelare som jag gillar.

8. Vilken är din favoritfilm just nu?
Svårt att välja något :O Jag gillar så många filmer, jag får skriva ned några som jag gillar helt enkelt. Alla Step Up filmerna, Letters to Juliet, She's out of my league, Bring it on, Legally blonde, American Pie, Fast and Furious ja och massa mer haha.

9. Bästa filmer du har sett i år på bio?
Undrar om Mission impssible är den enda film jag sett iår? :O haha blandar ihop vilka jag har sett nu i januari och vilka jag sett i december ;D I alla fall var Mission Impossible bra :)

10. Sämsta filmer du har sett på bio i år?
Ingen.

11. Vilka filmer ser du mest fram mot i år?
American Pie - reunion.

12. Vilka "stora" filmer har du helt missat?
Star Wars har jag verkligen missat kan man säga ;)


Hoppas ni alla tyckte att det var kul att läsa min lista:) Vill ni att jag ska göra fler listor? :)

Eye Make Up

Idag tänkte jag visa er några sminkningar jag gjort. Jag hoppas ni kommenterar i massor ;D

Eye Make Up

Make up made by me.

Så vad tycker ni?

/E

Kommentera

Jag ser att det är en del som kikar in ibland på min blogg, jätteroligt! :D Jag hoppas att ni kommer tillbaka! :) Ni får jättegärna kommentera något, kanske ställa en fråga? Eller vad som helst egentligen! :) Jag tycker att det är jätteroligt att läsa era kommentarer! :D Jag håller på att förbereda några inlägg till er nu, så kom tillbaka in och kika under dagen! :D Ha en bra dag! :D /E

Godmorgon världen

Uppe med tuppen. Bådar gott för att jag ska hinna göra några inlägg under dagen och jobba med min bloggdesign. F örresten så har jag nyligen kommit umderfund med hur man mobilbloggar (gör det nu) :-) ha en riktigt god morgon så hörs vi lite senare :-) /E

allinlife

Hej och välkommen till min blogg! Här kan ni läsa om min vardag, smink, film, böcker, recept och mycket mer!

RSS 2.0